• Home
  • V1
  • Columns
  • CBW-Mitex enigszins blij met regeerakkoord

CBW-Mitex enigszins blij met regeerakkoord

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modebrancheorganisatie CBW-Mitex is gematigd

positief over het nieuwe regeerakkoord. De organisatie laat weten vooral blij te zijn dat er nu duidelijkheid is over vraagstukken rond de woningmarkt, hypotheekrenteaftrek en de pensioenleeftijd. "Deze duidelijkheid brengt rust en dat is een basisvoorwaarde voor herstel van het consumentenvertrouwen en het opleven van de bestedingen," aldus voorzitter Jan Meerman in een persbericht.

De organisatie is wel 'gematigd positief', omdat heel Nederland gaat merken dat er bezuinigingsmaatregelen worden genomen. Het ING Economisch Bureau kwam gisteren al met een soortgelijke conclusie. Volgens de bank zal het consumentenvertrouwen de komende tijd weinig invloed hebben op de inkomsten van winkels. Zelfs als consumenten positief zijn over de economische ontwikkelingen, zullen ze per maand steeds minder geld overhouden om te spenderen aan kleding. De non-food detailhandel moet het met een steeds kleiner aandeel van de portemonnee doen.

Meerman roept de detailhandel op om te blijven werken aan de zaak: aan de achterzijde met het stroomlijnen van de organisatie, maar ook door zowel fysieke als virtuele prikkels te bieden aan de consument.

Meerman: “In de retail geldt Darwinisme: wie zich weet aan te passen, overleeft. Voldoende reden dus om alle paden die de consument inmiddels bewandelt ook als ondernemer te verkennen en als het kan op te nemen in de jachtstrategie. Sleutelwoorden zijn creativiteit en aanpassingsvermogen.”

CBW Mitex
Mitex
Politiek
regeerakkoord