• Home
  • V1
  • Columns
  • CBW-Mitex: 'Praat met leverancier over btw'

CBW-Mitex: 'Praat met leverancier over btw'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modebrancheorganisatie CBW-Mitex roept winkeliers op om

in gesprek te gaan met leveranciers over het dragen van de financiële gevolgen van de btw-verhoging. Volgens de organisatie hebben ondernemers te weinig financiële kracht om de kosten zelf te dragen.

De brancheorganisatie heeft in een brief naar de leden laten weten dat ondernemers het beste in gesprek kunnen gaan met leveranciers, omdat zo de meest passende oplossingen worden gevonden. Leveranciers zouden hier best toe bereid zijn. Bij een gesprek met leveranciers moet niet alleen op de agenda staan hoe om te gaan met overeenkomsten die nog gesloten moeten worden, maar ook hoe retailers en leveranciers het beste om kunnen gaan met al gesloten overeenkomsten.

Bij al gesloten overeenkomsten, waarbij de goederen per 1 oktober of later aan de consument worden geleverd is bijvoorbeeld een korting van de betalingsconditie bespreekbaar. Ook kan worden gepraat over een margecompensatie op de restvoorraad vanaf 1 oktober of een omruilgarantie voor goederen in het verkoopseizoen.

CBW-Mitex viert een lobby tegen de btw-verhoging van 19 naar 21 procent vanaf 1 oktober. Voor modewinkeliers is deze datum zeer ongunstig, omdat dit midden in het verkoopseizoen ligt. Begin volgende week neemt de Eerste Kamer een besluit over de btw-verhoging.

btw
btw-verhoging
CBW Mitex
Mitex