De Wereldhandelsorganisatie (WTO) geeft China gedeeltelijk

gelijk in de strijd om anti-dumpingheffingen. China had een klacht ingediend bij de organisatie, omdat het land meende dat de Europese Unie Chinese bedrijven financieel discrimineert.

De maatregel – die bestond uit een invoerheffing van 16,5 procent op de importprijs van Chinese schoenen en 10 procent op die van schoenen uit Vietnam – werd ingevoerd omdat de import van leren schoenen uit China binnen vier jaar met 1000 procent gestegen was na opheffing van de handelsbeperkingen. De import vanuit Vietnam verdubbelde. De antidumpingmaatregel moest producenten van schoenen in de EU tijdelijk beschermen. De maatregel werd in 2006 ingevoerd en daarna enkele keren verlengd.

Officieel liep de maatregel af op 31 maart dit jaar, maar volgens China houdt Europa zich niet aan de nieuwe afspraken. De WTO geeft China daarin gedeeltelijk gelijk, en zegt dat de Europese Unie nog steeds de methode voor het berekenen van anti-dumpingheffingen moet aanscherpen, volgens de regels van de WTO.

Toch werd het merendeel van China’s specifieke claims verworpen. Dit ging voor het grootste gedeelte over specifieke klachten van Chinese schoenmakers.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN