• Home
  • V1
  • Columns
  • Concept store Dept en J.C.Rags

Concept store Dept en J.C.Rags

bezig met laden...

Columns

Vanaf donderdag 29 oktober kunnen alle liefhebbers van Dept en J.C. Rags zich te buiten aan de

populaire merken in een nieuwe concept store aan de Steenweg te Utrecht.

De store in Utrecht is de eerste uitgevoerd volgens een nieuw concept.

Winkel
Het monumentale pand, aan de Steenweg 42-44 in Utrecht, biedt met zijn 400m2 de ideale ruimte voor de twee succesvolle merken. De karakteristieke pui is in originele staat gelaten en straalt een smaakvolle vintage-feeling uit.

De door de jaren heen zorgvuldig opgebouwde branding van de merken is terug te vinden in de indeling van de store. Ieder merk heeft zijn eigen zone waar je de sfeer en stijl van het merk duidelijk terug ziet komen.

De Dept zone is geïnspireerd op een atelier waar je de romantische creativiteit die bij Dept past kunt beleven. De paskamers van het Dept gedeelte ogen koel en rustig door het gebruik van vele wittinten en doen denken aan een smetteloze fotostudio.

De J.C. Rags zone is opgebouwd uit ruige materialen en geïnspireerd op een werkplaats.

Stoere, mannelijke elementen zorgen ervoor dat het vaste thema van J.C. Rags, de ‘Industrial Revolution’ duidelijk herkenbaar is. De paskamers van J.C. Rags zijn cleaner ingericht en hebben de overzichtelijke, maar toch ook intrigerende uitstraling van een laboratorium.

De in mei 2009 geïntroduceerde nieuwe lijn: Dept Denim Department zal in Utrecht ook haar eerste lancering beleven. De denimcollectie is aangevuld met stoere en frivole tops, gericht op een veelzijdige en zelfbewuste doelgroep. De Dept Denim Department zone in de store heeft een vintage benadering en straalt een relaxte en authentieke sfeer uit.

DEPT in cijfers
Eind november zal er, tevens volgens het nieuwe concept, een nieuwe Dept & J.C. Rags store geopend worden in Rotterdam.

Dept
JC Rags