Bijna 270.000 consumenten hebben een online petitie op

campagnewebsite Sumofus.org getekend om angorawol uit de winkelrekken van Zara te krijgen. Dat meldt Sportswearnet.

De Zara-klanten zijn in opstand gekomen tegen de Spaanse retailer, omdat het bedrijf heeft geweigerd producten met angorawol uit de verkoop te halen. Momenteel zijn er alleen al in de webshop van Zara 60 kledingstukken en accessoires verkrijgbaar waar angorawol in is verwerkt.

Met de petitie hoopt de campagnewebsite de modeketen alsnog zo ver te krijgen om alle angorawolproducten uit de schappen te halen.

H&M, Topshop, Asos en enkele andere grote retailers besloten na de onthulling van de videobeelden van Peta waarop te zien is hoe angorakonijnen op gruwelijke wijze kaalgeplukt worden totdat ze schreeuwen van de pijn, alle producten met angorawol uit de verkoop te halen. Sumofus neemt het Zara, de grootste retailer wereldwijd, kwalijk dat zij nog wel angorawol verkopen.

“De grote retailers hebben een verantwoordelijkheid om hun leveranciers te vertellen dat consumenten de wrede behandeling van angorakonijnen niet accepteren,” aldus Hanna Thomas, campaigner voor Sumofus tegen Sportswearnet. “Als andere retailers het kunnen, kan Zara het ook. Wij pleiten ervoor dat Zara alle angoraproducten direct uit de verkoop haalt en overstapt op een ethische productie van angora, of ze kunnen een terugslag van consumenten verwachten tijdens de feestdagen.”

Zara heeft nog niet gereageerd op de oproep.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN