Imagostylist Dyanne Beekman gaat een nieuwe damescollectie

uitbrengen, genaamd 'Jas tot tas'. Onderdeel van de collectie is een speciale editie van Beekmans 'boyfriend meets girlfriend' spijkerbroek. De jeans - Beekman noemt het haar favoriete model - ligt vanaf 8 oktober, in gelimiteerde oplage, bij een aantal Nederlandse kledingspeciaalzaken.

De spijkerbroek moet de ideale pasvorm hebben, voor iedere vrouw, ongeacht haar figuur. Dat is mogelijk omdat de broek op diverse manier is te dragen: baggy of juist hoge in de taille, waardoor de broek vrouwelijker oogt.

De broek is een voorproefje op de 'Jas tot tas' collectie die begin volgend jaar in de winkels moet liggen. De collectie bestaat uit twaalf kledingstukken die onderling met elkaar te combineren zijn. "Elke vrouw kan met de basisstukken eindeloos combineren in haar eigen stijl en voor elke gelegenheid," is Beekmans visie op de collectie.

De collectie kwam tot stand door social media en e-mails met vrouwen die hun kledingwensen kenbaar maakten. Ook konden de geïnteresseerde klanten zich alvast via social media inschrijven voor een persoonlijk verkoopmoment. Via Twitter liet Beekman weten: "Mooie reacties op mijn jeans. Jullie hebben je toch wel ingeschreven? Zo niet, weet niet of ik het mag zeggen, maar houd 6, 7 en 8 oktober in de gaten!" Bij welke winkel de jeans precies komt te liggen, en wat de verkoopprijs zal worden, geeft Beekman nog niet prijs.

Dyanne Beekman bracht eerder modecollecties uit in samenwerking met C&A en Livera. Met Wehkamp startte de stylist eerder dit jaar een online fashion tv-zender, Fashion in Focus.