DaWanda, een online verkoopplatform voor zelfmaakartikelen, is op 12 augustus officieel

in Nederland van start gegaan. Ter ere van de lancering werd een designmarkt georganiseerd in het Meininger Hotel in Amsterdam waar ongeveer honderd creatievelingen uit heel Europa hun handgemaakte producten presenteerden in kamers van het hotel.

DaWanda werd in 2006 opgericht in Berlijn is is naar eigen zeggen uitgegroeid tot de grootste online marktplaats voor handgemaakte producten in Europa. Het concept is vergelijkbaar met het van oorsprong Amerikaanse Etsy.com dat ook een Nederlandse versie heeft.

Het bedrijf heeft kantoren in Nederland en Franrkijk en is ook in Groot Brittannië actief. Er zijn zo'n 2 miljoen mensen lid van DaWanda. Ongeveer 150.000 ontwerpers en andere creatievelingen bieden gezamenlijk zo'n 2 miljoen producten aan via de site. Iedere dag komen daar 7000 producten bij. Kopers leggen direct contact met de makers en kunnen zo eventueel aanvullende wensen doorgeven. Voorwaarde om een DaWanda winkel te mogen openen, is dat het om handgemaakte, op maat gemaakte, bewerkte producten gaat die rechtstreeks aan consumenten worden verkocht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN