• Home
  • V1
  • Columns
  • Detailhandel Nederland teleurgesteld in kabinet

Detailhandel Nederland teleurgesteld in kabinet

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het mislukken van de politieke onderhandelingen in

het Catshuis is slecht nieuws voor ondernemers. Detailhandel Nederland laat weten teleurgesteld te zijn dat de komende periode in het teken staat van een verkiezingsstrijd, terwijl er juist hard gewerkt moet worden aan het herstel van de economie.

Detailhandel Nederland roept het vallende kabinet en de Tweede Kamer op om toch snel met hervormingen te komen. Daarbij moet vooral niet gedacht worden aan het verhogen van de btw, want dat zal de economie alleen maar schaden. Hogere prijzen leiden tot minder aankopen met verder verlies van omzet en werkgelegenheid. Ook zal het consumentenvertrouwen verder worden aangetast, nu de onzekerheid voortduurt.

Vorige week meldde brancheorganisatie CBW-Mitex al dat de langdurige onderhandelingen in het Catshuis zorgen voor onzekerheid bij consumenten. Ze zouden hun hand op de knip houden tot er meer duidelijkheid zou zijn over hypotheek- en pensioenverplichtingen. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt verder dat ondernemers niet tevreden zijn met het huidige kabinet. Het kabinet kreeg van 1700 ondernemers het gemiddelde rapportcijfer van 5,4. Het kabinet heeft volgens de ondervraagde zelfstandigen geen toekomstvisie en wordt geremd door de gedoogconstructie met de PVV.

Minister President Mark Rutte zei zelf, tijdens de Week van de Ondernemer, dat de rol van de politiek ook niet overschat moet worden. "Uiteindelijk gebeurt het hier," zei hij tegen de vierduizend ondernemers in Utrecht. "De overheid creëert alleen randvoorwaarden."

CBW Mitex
Detailhandel Nederland
Politiek