Schoenenketen House of Shoes gaat definitief sluiten. De onderhandelingen met twee

geïnteresseerde kopers zijn op niets uitgelopen, zo meldt Retailnews op basis van een brief van curator Cees Klomp.

Eerder liet Klomp nog weten volop kansen voor een doorstart te zien. Tien geïnteresseerde partijnen hebben zich bij de curator gemeld en volgens Klomp ging het om ‘serieuze overnamekandidaten met ervaring in de schoenenbranche’.

In de brief schrijft de curator dat één van de twee partijen zich dinsdag heeft teruggetrokken uit de onderhandeling en dat het bod van de andere partij ‘niet alleen qua bedrag onaanvaardbaar was, maar ook niet aan de gestelde voorwaarden voldeed’. Een doorstart voor de gehele organisatie is daardoor ‘onmogelijk’. Klomp gaat nog wel onderzoeken of bepaalde vestigingen een doorstart kunnen maken, maar volgens de brief zal er zoals het er nu naar uitziet een totale leegverkoop plaatsvinden en zullen uiterlijk 14 december alle winkels gesloten worden.

Op de website van House of Shoes heeft het bedrijf een boodschap aan klanten geplaatst. Naast een verdrietig kijkende smiley schrijft het bedrijf dat zij er 'alles aan gedaan hebben om een faillissement te voorkomen', maar dat dit 'helaas niet voldoende was'. Ook maakt het bedrijf bekend vanaf morgen te starten met een totale faillissements uitverkoop met kortingen tot 90 procent.

House of Shoes werd 108 jaar geleden opgericht als fabrikant van kinderschoenen. Al snel volgden schoenenwinkels door heel Nederland en werd het assortiment uitgebreid met dames- en herenschoenen. Het schoenenbedrijf - dat eerder opereerde onder de naam Nimco - heeft 41 winkels en sinds vorig jaar ook een webwinkel. Hoewel House of Shoes een jaar geleden nog werd uitgeroepen tot beste schoenenketen van Nederland, werd het bedrijf eind oktober failliet verklaard. Wat er precies is misgegaan, is nog niet bekend. Op advies van de curator doet de directie geen mededelingen aan de pers.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN