• Home
  • V1
  • Columns
  • Dolce & Gabbana showt in Londen

Dolce & Gabbana showt in Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na onenigheid met het Italiaanse Camera Nazionale della Moda Italiana, gaat

het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana zijn komende herencollectie in Londen presenteren. De voorzitter van het Italiaanse modeorgaan, Mario Boselli, zei onlangs dat modehuizen die in Milaan hun collecties tijdens de officiële Fashion Week willen presenteren aangesloten moeten zijn bij de Camera Nazionale della Moda Italiana. "Als ze een modeshow willen organiseren, dan moeten ze dat zelfstandig doen," zei Boselli tegen AFP.

Zowel Dolce & Gabbana als Giorgio Armani zijn niet officieel lid van de organisatie - die onlangs de lidmaatschapstarieven behoorlijk heeft verhoogd - en weigeren dat ook te worden. Als gevolg heeft Dolce & Gabbana besloten de herencollectie te presenteren tijdens London Collections: Men.

Op zijn beurt reageerde Giorgio Armani door te zeggen dat hij alleen lid zou worden van de organisatie als alle Italiaanse modehuizen hun collecties in hun thuisland zouden presenteren. Merken als Valentino, Moschino en Prada presenteren nog altijd hun collecties in het buitenland en de nationale instantie is machteloos daar iets aan te veranderen. "Het is begrijpelijk maar we kunnen niet van mensen verwachten dat ze na jaren afwezigheid weer terugkeren," aldus Boselli.
CAMERA MODA
Camera Nazionale Della Moda Italiana
Dolce & Gabbana
Patrizio Bertelli