• Home
  • V1
  • Columns
  • Doorlopend inkoopadvies

Doorlopend inkoopadvies

4 mei 2011

Een prangende vraag kan nu elk moment gesteld worden aan een inkoopexpert.

Om retailers beter te ondersteunen bij hun worstelingen met inkoopplanning biedt het Nederlandse bedrijf Buying Support een abonnement voor inkoopondersteuning.

Ondernemers kunnen op elk moment een inkoopexpert raadplegen, extra advies inhuren en gratis deelnemen aan een workshops. Vragen voor de inkoopdeskundige kunnen bijvoorbeeld gaan over assortimentsopbouw en merkenportfolio, het maken van een inkoopbudget of het selecteren van leveranciers.

In maart dit jaar maakten Alfa Retailadviseurs en Bus Bedrijfsadvies zich ook al zorgen over de inkoopplanning van retailers en organiseerden workshops. Volgens Marco van den Broek van Alfa Retailadviseurs kan een verkeerde inkoopplanning leiden tot overschotten, vroege uitverkopen en het dalen van de winst.

Inkoopspecialist Jan Kessels, van adviesbureau Uit het vak en voorheen inkoper en inkoopleider bij de Bijenkorf, Hema en V&D, vertelde eerder aan FashionUnited: “Veel ondernemers nemen bijna klakkeloos de planning van vorig jaar over. Of ze zien wel dat bijvoorbeeld jurken de trend van het seizoen zijn, maar durven toch niet meer jurken dan broeken in te kopen.”

Alfa Accountants en Adviseurs
Buying Support
inkoop
inkoopplanning