De Britse R. Griggs Group heeft schoenenmerk

Dr. Martens verkocht aan een dochteronderneming van investeringsmaatschappij Permira. De overnamesom bedraagt 300 miljoen pond (354,5 miljoen euro). Verwacht wordt dat de deal in januari 2014 kan worden afgerond.

CEO David Suddens zegt in een verklaring: "Dr. Martens is een uniek en authentiek merk. Permira Funds respecteert de heritage van het merk dat door miljoenen consumenten wereldwijd wordt gezien als een symbool en middel om zichzelf te uiten. De nieuwe eigenaar wil het management team ondersteunen en die erfenis koesteren."

Eerder deze week werd bekend dat de familie Griggs in gesprek was met Permira. In februari 2012 stond Dr. Martens ook al in de etalage, maar na een zoektocht van vijf maanden werd besloten het bedrijf toch niet te verkopen. Volgens Suddens was er geen geschikte overnamekandidaat gevonden.

Schoenen van Dr. Martens werden oorspronkelijk ontworpen als standaard schoeisel voor het Duitse leger. De Britse familie Griggs kocht de rechten voor de Dr. Martens schoenen na de Tweede Wereldoorlog. Het merk wordt in 63 landen verkocht.

Investeringsmaatschappij Permira werd in 1985 opgericht en heeft belangen in onder andere Hugo Boss, Valentino, New Look en Cortefiel.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN