• Home
  • V1
  • Columns
  • Duitse Zalando naar Nederland

Duitse Zalando naar Nederland

7 okt 2010

De Duitse online modewinkel Zalando, twee jaar geleden opgericht in een Berlijnse kelder,

heeft een Nederlandse webshop gelanceerd. Net als op de Duitse variant kunnen Nederlandse consumenten schoenen, mode en accessoires bestellen.

Twee jaar na de oprichting van Zalando in Duitsland, gaat het bedrijf over de grens naar Nederland. Momenteel wordt de Nederlandse webshop nog gerund vanuit het hoofdkantoor in Berlijn, maar later dit jaar hoopt het bedrijf al een kantoor met Nederlands sprekend personeel te openen in Amsterdam. Oprichter en managing director Robert Gentz laat weten blij te zijn met de uitbreiding. “En we zijn er van overtuigd dat ons assortiment ook in Nederland goed ontvangen zal worden.”

De voorwaarden van de Duitse webshop, waarmee de online winkel zich wil onderscheiden van andere bedrijven, zullen ook op de Nederlandse variant van toepassing zijn. Dit betekent onder andere geen verzend- en retourkosten, een gratis en persoonlijke klantenservice en een snelle levering, meestal al op de dag dat de bestelling wordt geplaatst. Betaling kan via automatische incasso, acceptgiro, iDeal en creditcard.

Hoewel Zalando begon als schoenenwinkel wil het bedrijf nu een complete outfit, inclusief accessoires, aanbieden. Zo zijn er meer dan achtduizend verschillende paren damesschoenen te koop van merken als Tamaris en Esprit, bijna drieduizend paar herenschoenen en bijna tweeduizend paar kinderschoenen van onder andere Geox, Diesel en S.Oliver. Dames-, heren- en kinderkleding is te koop van merken als DKNY, Scotch & Soda en Marc O’Polo. Naast de internationale merken verkoopt Zalando ook exclusiever labels als Apepazza, Latitude Femme of Beverly Feldman.

In Duitsland ging de webshop in oktober 2008 online. De online winkel draaide toen enkel om schoenen, die vanuit een Berlijnse kelder werden verpakt. Een maand na de lancering dachten oprichters Robert Gentz en David Schneider al na over de extra verkoop van handtassen. In januari dit jaar breidt de winkel het assortiment uit met kinderschoenen. Een maand later komen daar dames- en herenkleding bij.

ZALANDO