• Home
  • V1
  • Columns
  • Eerste editie Global Denim Awards in Amsterdam

Eerste editie Global Denim Awards in Amsterdam

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Global Denim Awards zullen op 29 oktober plaatsvinden in Amsterdam. De eerste editie van het evenement is een

combinatie van een awardshow en een catwalk presentatie en zal plaatsvinden in Denim City in Amsterdam, de nieuwste campus voor deniminnovatie in de Hallen.

Het concept van de Global Denim Awards is een samenwerking tussen fashion recruitment & consultancy bureau HTNK en de internationale vakbeurs voor denimweverijen- en wasserijen Kingpins Show. “Global Denim Awards brengt ontwerptalent direct in contact met de denimindustrie en creëert de ruimte voor producenten om hun expertise te tonen. Tegelijkertijd biedt deze manier van samenwerken ook ruimte voor de erkenning van het vakmanschap en de expertise van iedereen die bij dit proces betrokken is," zegt Mariette Hoitink, oprichter van HTNK.

Kingpins-oprichter Andrew Olah laat weten: “We hebben voor Amsterdam gekozen als hoofdstad van de Global Denim Awards vanwege het richtinggevende karakter van deze stad als het gaat over denim.” De Amsterdamse editie van Kingpins Show valt samen met de Global Denim Awards en wordt op 29 en 30 oktober gehouden.

Voor het evenement zullen zes onafhankelijke en internationale ontwerpers een eigen capsulecollectie ontwerpen in samenwerking met zes denimweverijen uit Italië, Spanje, Turkije en China. Elke ontwerper maakt een collectie met vijf complete looks, die op de catwalk geshowd zullen worden. Een internationale jury zal de collecties beoordelen en de winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro. Tevens zal de winnende collectie te zien zijn tijdens de Kingpins Shows in Amsterdam, New York, Los Angeles, Hongkong en de Amsterdam Denim Days 2015.

Global Denim Awards
HTNK
Kingpins