• Home
  • V1
  • Columns
  • Eigenaren afgebrande fabriek Bangladesh in hechtenis

Eigenaren afgebrande fabriek Bangladesh in hechtenis

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Twee voortvluchtige eigenaren van een kledingfabriek in Dhaka,

Bangladesh, hebben zichzelf afgelopen zondag bij de rechtbank gemeld. De eigenaren zijn aangeklaagd voor de dood van 112 medewerkers tijdens een brand in de fabriek in november 2012.

Op 22 december 2013 werden in totaal dertien mensen aangeklaagd die verantwoordelijk worden gehouden voor de ramp. Zes van hen waren op dat moment echter voortvluchtig, waaronder de eigenaren van Tazreen Fashions, het echtpaar Delwar Hossain en Mahmuda Akter. De andere vier voortvluchtigen zijn nog niet gevonden.

Het echtpaar werd zondag naar de gevangenis gestuurd, nadat een verzoek om borgtocht werd afgewezen. Als de eigenaren schuldig worden bevonden, kunnen ze tot levenslang worden veroordeeld.

De brand in de kledingfabriek, waar kleding voor C&A en het Amerikaanse Walmart werd gemaakt, zorgde voor veel ophef in de mode-industrie en daar buiten. Onder andere omdat de fabrieksarbeiders werden gedwongen terug te keren naar hun werkplek op het moment dat het rookalarm afging. Ook waren er te weinig nooduitgangen, waardoor de arbeiders door de brand werden ingesloten.

Vijf maanden na de brand bij Tazreen Fashions stortte een andere kledingfabriek in Bangladesh in, waarbij bijna 1200 mensen om het leven kwamen. Dat was de aanleiding voor tientallen westerse modebedrijven om een veiligheidsakkoord te tekenen.

Bangladesh
Brand
C&A
fabriek
WALMART