Dankzij Inretail heeft de gemeente Utrecht een stokje gestoken voor Exclusive Private Sales,

een kledinguitverkoop in Stadion Galgenwaard. Indien het modefestijn toch door zou gaan, zou de organisatie een boete van 100.000 euro moeten betalen.

 

Modebrancheorganisatie Inretail vroeg om ingrijpen van de gemeente, omdat winkeliers in de binnenstad van Utrecht inkomsten mislopen door events als de uitverkoop in het stadion. Ook zou er geen vergunning zijn om detailhandel te drijven in het stadion.

"Er had een omgevingsvergunning voor moeten worden aangevraagd," zegt een gemeentewoordvoerder in het Algemeen Dagblad. "Bovendien is ook een evenementenvergunning nodig, omdat er waarschijnlijk veel bezoekers op af zouden komen."

De organisatie van Exclusive Private Sale laat weten teleurgesteld te zijn in de gemeente. "Wij zijn zeer teleurgesteld in de gemeente Utrecht om dit besluit en zeker zo kort dag. Ook vinden wij het treurig dat wij zo veel klanten moeten teleurstellen. We hopen zo veel mogelijk mensen te bereiken zodat er geen mensen voor een dichte deur komen te staan. Wij hopen je graag terug te zien op de volgende sale in Hoofddorp 4, 5 en 6 april, " aldus de organisatie op Facebook.