Marieke Eyskoot -Coördinator Campagnes en Communicatie bij de Schone Kleren

Campagne- is door dagblad Het Parool genomineerd voor de titel Amsterdammer van het jaar. “Een enorme eer,” vindt Eyskoot “En dat terwijl ik alleen maar heel blij ben dat ik me kan inzetten voor de kledingarbeiders. Zonder de kleren die zij maken zouden wij ons leven niet kunnen leiden of zelfs de deur maar uit durven. Zij zijn mijn grote helden van de stad.”

Het Parool organiseert voor de zesde keer de verkiezing van Amsterdammer van het Jaar. Stemmen kan via parool.nl/avhj. De winnaar wordt op 9 januari tijdens in een gala in de Amsterdamse Stadsschouwburg bekend gemaakt.

Eyskoot werd in oktober al geselecteerd door het tijdschrift Viva als een van de 400 meest talentvolle vrouwen van Nederland. Een van de meest succesvolle acties die Eyskoot bedacht is ‘Koop de Hema’. De Schone Kleren Campagne zet zich in voor een wereld waarin alleen kleding te koop is die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. De platformorganisatie bestaat sinds 1989. De Schone Kleren Campagne is onderdeel van de Clean Clothes Campaign, die actief is in 15 Europese landen en een netwerk van 300 organisaties wereldwijd coördineert.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN