Meer dan 30.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan het Fashion Festival Arnhem dat plaatsvond

van 1 juni tot 7 juli jl. Daarmee heeft de eerste editie van het evenement alle verwachtingen overtroffen. Dat meldt De Gelderlander.

Onder de vlag van Fashion Festival Arnhem vielen bestaande evenementen die voor het eerst gebundeld werden: Lezingen, de eindexamenshows van Artez, de Arnhemse Stockdagen. Nieuw was het Fashionata Cirque de la Mode en de gezamenlijke show van Sjaak Hullekes en Spijkers & Spijkers.

De hoge opkomst voor het prille festival is opvallend omdat Arnhem nog worstelt met de vraag hoe het verder moet met de Arnhem Mode Biënnale (Moba). Op de vijfde editie van Moba - met trendvoorspeller Lidewij Edelkoort als curator en het thema Fetishism in Fashion - kwamen niet voldoende betalende bezoekers af. De teller kwam uit op een totaal van 28.000 bezoekers, maar lang niet iedereen kocht een kaartje. Nog een tegenvaller: het streven van de organisatie om in 2013 het verlies van editie 2011 weg te werken lukte niet.

Het Fashion Festival heeft niet de intentie om Moba te vervangen. In Arnhem is veel meer te beleven op het gebied van mode, Maar alle ondernemers en ontwerpers moeten wel van hun eiland afkomen om te tonen wat de stad te bieden heeft, vindt Sophie Schijf, organisator van Fashion Festival Arnhem. "Het is geen nieuw festival, we hebben gewoon onze krachten gebundeld."

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN