• Home
  • V1
  • Columns
  • FashionUnited Indicia een feit

FashionUnited Indicia een feit

21 jul. 2009

Op donderdag 9 juli 2009 hebben de verschillende aandeelhouders hun goedkeuring

gegeven om te komen tot een nieuwe organisatie met de naam FashionUnited Indicia als opvolging van de organisatie FashionUnited eBusiness en de EDI tak van Indicia. Hierdoor ontstaat een gezonde solide organisatie die als specialist in de modische sector gezien kan worden.

FashionUnited Indicia zal vanuit Almere gaan opereren en veel steun hebben aan een sterke service organisatie vanuit de 2e lokatie in Tilburg. FashionUnited Indicia zal vooral veel toegevoegde waarde leveren in de advisering naar leveranciers en retailers in het segment mode, schoenen en sport. Met een uitgebalanceerde portfolio van extra producten en diensten zullen de specifieke modische aspecten van de bedrijfsprocessen worden ondersteund. FashionUnited Indicia moet bovendien nog beter samenwerken met de verschillende partners die oplossingen aanbieden voor winkelautomatisering en voor leveranciers. Het nieuwe bedrijf zal onderleiding van Olaf Laarhoven en Carlo Korssen komen. De verkoop is in handen van Steven Witteveen en Anton Hilbrands. De nieuwe organisatie mag op de volledige steun rekenen van het platform ketendigitalisering (Mitex, MODINT, FGHS, FNLS, Vimagro, RPN, Intres, Euretco) en het HBD (hoofdbedrijfschap detailhandel).

Quote van Olaf Laarhoven (algemeen directeur FashionUnited eBusiness): “We zullen de banden met de ICT partners ophalen en nog veel meer als verlengstuk van hen optreden. Verder zullen we zeer nauw gaan samen werken met de verschillende branche verenigingen en retail service organisaties. De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de juridische punten maar we gaan, in het belang van de markt, nu al van start”.

Quote van Carlo Korssen (algemeen directeur Indicia Groep): “Het samenvoegen van de activiteiten met FashionUnited eBusiness zorgt voor een unieke combinatie van kennis en knowhow. We streven ernaar om samen nog klantgerichter te werken en als sparringpartner lange termijn relaties aan te gaan met onze klanten. Op deze manier willen we een belangrijke bijdrage leveren om de branche in zijn totaliteit vooruit te helpen en om de individuele business doelen te realiseren”

Over FashionUnited Indicia
FashionUnited eBusiness was een zelfstandig bedrijf welke “software as service” aanbiedt aan de internationale modische branches. Sinds 1999 richt FashionUnited eBusiness, voorheen bekent als RetailConnect en de merknamen FashionConnect, SportConnect en ShoeConnect, zich op de modische branche. FashionUnited eBusiness heeft met bijna alle informatie systemen in de mode, schoenen en sport branche standaard koppelingen.

Over Indicia
De Indicia groep faciliteert met 135 professionals groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. De Indicia groep is als full service ebusiness solution provider actief op het snijvlak van business, creativiteit en ict. Sinds begin 2002 richt Indicia zich met oplossingen op het gebied van elektronische samenwerking op de mode, sport en schoenenbranche. Hiervoor maken ze o.a. gebruik van de producten van onze Duitse partner Pranke.

Over FashionUnited Indicia
FashionUnited Indicia is een zelfstandig bedrijf welke “software as service” aanbiedt aan de internationale modische branches. FashionUnited Indicia heeft de volledige steun van het platform ketendigitalisering modische branche, de verschillende branche verenigingen (Mitex, Modint, FGHS, Vimagro, FLNS) en nagenoeg alle retail service organisaties (Intres, Euretco, Hadac, Deco). FashionUnited Indicia heeft met bijna alle informatie systemen in de mode, schoenen en sport branche standaard koppelingen.