• Home
  • V1
  • Columns
  • Felle tirade tegen ontwerpers

Felle tirade tegen ontwerpers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modejournalisten Georgette Koning (NRC), Bregje Lampe en reisjournalist Ivo Weyel

(beiden Het Parool) maken dinsdag in de Stijl-bijlage van de Amsterdamse krant korte metten met wat zij talentloze en publiciteitsgeile modeontwerpers noemen. Judith Osborn, Ilja Visser, Bibi van der Velden en Eva Anna Hekking moeten het ontgelden. Het zijn ontwerpers die 'lawaai' maken, niet vernieuwend zijn en vaak schandalig duur. Het zijn Fops (Fashiondesigners Or Publicity Seekers) en er staat een lijstje tips bij hoe ze te ontmaskeren.

In de openingsspread van de bijlage worden de vier ontwerpers met de grond gelijk gemaakt. 'Ze heeft geen enkel modetalent, nul smaak en is zo creatief als een brave boekhouder' (over Judith Osborn). 'Bibi (van der Velden, red.) noemt haar sieraden 'wearable works of art' (...), maar het zijn niet anders dan op elkaar gestapelde en vastgelijmde glitterstenen en alles wat je zoal aan de kant van de weg vindt en daar best bovenop past.' Ilja Visser is met haar Ilja Visser Group en drie lijnen te ambitieus en heeft volgens het drietal sinds haar afstuderen niets vernieuwends laten zien en Eva Anna Hekking heeft zich middels connecties en geld in de spotlights gewerkt en zou liever fotomodel willen zijn.

Hoewel de twee modejournalisten zelden een blad voor de mond nemen, staan zij bekend om hun kwalitatieve berichtgeving. Het niveau van deze tirades ligt echter ver beneden dat van de artikelen die zij normaal gesproken publiceren. Inhoudelijke kritiek is één ding, grof afkraken in een grote krant iets anders: niet elegant.
Bibi van der Velden
Bregje Lampe
Eva Anna Hekking
Georgette Koning
Ilja Visser
Judith Osborn