• Home
  • V1
  • Columns
  • Ferragamo rapporteert winststijging in Q1

Ferragamo rapporteert winststijging in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Salvatore Ferragamo heeft dankzij groei in alle regio's en

toegenomen verkoop van schoenen, tassen, accessoires en parfum, in het eerste kwartaal een winststijging van 10,2 procent naar 15,5 miljoen euro geboekt.

De omzet steeg met 23,4 procent naar 259,6 miljoen euro, gedreven door het Verre Oosten waar de omzet met 27,3 procent toenam naar 96,4 miljoen euro. Het Italiaanse modehuis dankte de stijging in het gebied aan de kracht van zijn retailketen die in China een omzetstijging van 36 procent realiseerde. In Japan steeg de omzet met 9,9 procent.

Ondanks de Europese economische malaise boekte Ferragamo een omzetstijging van 27,8 procent in de regio, dankzij de bekendheid van het merk bij toeristen in Europa. In de VS steeg de omzet met 17,6 procent, ondanks de tijdelijke sluiting van de Fifth Avenue flagship in New York. De winkel is verantwoordelijk voor de meeste omzet en werd in april na renovaties weer geopend. Midden- en Zuid Amerika zorgden met een omzetstijging van 37,1 procent voor een 'uitstekend resultaat'.

De omzet van schoenen steeg met 26,2 procent, terwijl die van tassen en leren accessoires met 24,3 procent toenam. De twee categorieën vertegenwoordigen samen bijna driekwart van de totale omzet van Ferragamo. De parfumomzet schoot met 35,7 procent omhoog dankzij de succesvolle lancering van het nieuwe dames parfum Signorina.
Ferragamo
Salvatore Ferragamo