• Home
  • V1
  • Columns
  • Financiering tweede modeonderzoek rond

Financiering tweede modeonderzoek rond

2 mei 2013

Het wetenschappelijke onderzoek naar de Nederlandse

mode-identiteit is nog niet afgerond of de Radboud Universiteit Nijmegen en het modelectoraat ArtEZ in Arnhem hebben al een tweede plan klaar liggen.

De instituten gaan in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven onderzoek doen naar draagbare technologie. NWO en Click Creatieve Industrie hebben de aanvraag voor het project ‘Crafting Wearables’ gehonoreerd.

Het interdisciplinaire onderzoeksproject heeft als doel om wearables als LEDs, zonnepanelen, electronica, vitaminen en microprocessoren in kleding te onderzoeken. De onderzoekers, waaronder ontwerper en PhD-student Pauline van Dongen, willen draagbare technologie ontwerpen die zowel bestendig, modieus als commercieel haalbaar zijn in de productieketen.

Verder willen de onderzoekers de invloed en de sociale impact analyseren van modieuze technologie op de identiteit van de drager, de technologie en ontwerpen dichterbij elkaar brengen en het veld een concurrerende tak in de creatieve industrie in Nederland maken. Met Van Dongen, Iris van Herpen en Bart Hess loopt Nederland voorop in de ontwikkeling van modetechnologie.

Het project gaat 1 september van start en loopt tot juni 2018.

ArtEZ
Modelectoraat
radboud