• Home
  • V1
  • Columns
  • Freitag lanceert biologisch afbreekbare kledinglijn

Freitag lanceert biologisch afbreekbare kledinglijn

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het merk Freitag staat bekend om de onverwoestbare tassen van

vrachtwagenzeil, maar lanceert nu kledinglijn van zelfontwikkelde stof die biologisch afbreekbaar is. De stof F-abric werd afgelopen tijdens een persevenement op het hoofdkantoor in Zürich geïntroduceerd.

Freitag-oprichters Daniel en Markus Freitag kwamen vijf jaar geleden op het idee om duurzaam geproduceerde werkkleding voor hun werknemers in te voeren, maar konden niets geschikts vinden. Daarop werd besloten om zelf een eigen duurzame stof en kleding te ontwikkelen. Het doel was om kleding te ontwerpen die 100 procent biologisch is en om de vergaring van stofvezels en de productie binnen een straal van 2500 km van Zurich te houden.

In samenwerking met een textielingenieur, ontwerper, naaister, wevers en fabriekanten is de stof ontwikkeld. De biologische kledingstukken zijn volledig afbreekbaar en lossen in drie maanden volledig op in een composthoop. De kleding is voorzien van tencel naaigaren van natuurlijke hulpbronnen en de broeksknopen hebben een gepatenteerde schroefsluiting, die na verwijdering hergebruikt kunnen worden.

De afbreekbare kledinglijn zal vanaf 1 november op kleine schaal in enkele brandstores verkocht worden. De collectie van F-abric bestaat uit een broek voor heren, een heren- en vrouwenshirt en een jurk, en die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. De prijzen zullen vergelijkbaar zijn met de tassen.

Duurzaam
Freitag