• Home
  • V1
  • Columns
  • Fusie tussen Euretco en Intres nog niet zeker

Fusie tussen Euretco en Intres nog niet zeker

21 sep 2011

Retailservice-organisaties Euretco uit Breda en Intres uit

Hoevelaken zijn nog steeds in gesprek over een mogelijke fusie. Dat laat Harry Bruijnik, directievoorzitter van Euretco, aan het bedrijfsblad Profiel weten. “De uitkomsten van het boekenonderzoek, financieel en juridisch, moeten in detail worden besproken. Discussies over de waardebepaling gaan niet aleen over de winstgevendheid, maar ook over de vraag welke risico’s spelen. Maar van beide zijden is er een positieve intentie om eruit te komen en ook vanuit de branches wordt onze intentie zeer ondersteund.”

Een fusie leek lange tijd niet voor de hand te liggen, omdat Euretco een vennootschapsstructuur kent en Intres een coöperatie is. Bruijniks erkent de verschillen, maar acht ze niet onoverbrugbaar. “Ik geloof in een combinatie van beide modellen. We zullen dan ook het beste uit beide werelden met elkaar integreren als het daadwerkelijk tot een fusie komt.”

In april maakten Euretco en Intres bekend dat ze de mogelijkheden voor een fusie aan het onderzoeken waren. Door samen te werken hopen de twee retailservice-organisaties het voortbestaan van de bij hen aangesloten zelfstandige retailers veilig te stellen. Hoofdoel van een fusie is een schaalvergroting te bereiken waardoor de efficiency en kwaliteit van de dienstverlening kan worden verbeterd en nieuwe investeringen mogelijk worden. De twee organisatie werken al samen bij de organisatie van modevakbeurzen Man&zo, Jas&zo en Vrouw&zo, die tweejaarlijks plaatsvinden in Brandboxx Almere.

Euretco
fusie
Intres