• Home
  • V1
  • Columns
  • Garantiepercentage MKB verhoogd

Garantiepercentage MKB verhoogd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bestaande MKB bedrijven aanspraak maken op een 80 procent borgstelling door de overheid

op hun krediet bij bank of financiële instelling. Dit garantiepercentage geldt voor kredietbedragen tot 250.000 euro. Dat heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de Tweede Kamer donderdag in een brief laten weten. Voor bedragen van boven 250.000 euro blijft het percentage liggen op 50 procent van een maximaal kredietbedrag van 3 miljoen euro.

Aanleiding voor het besluit van de minister zijn diverse signalen, recent nog bevestigd in de laatste MKB Monitor van onderzoeksinstituut EIM. Daaruit blijkt dat kleinere leningen relatief vaker afgewezen worden. Van der Hoeven: "Uit mijn gesprekken met de banken heb ik bovendien geconstateerd dat ook een aanmerkelijk aantal kleinere, bestaande MKB bedrijven een banklening zouden kunnen krijgen als het percentage naar 80 procent zou worden opgetrokken. Daarom heb ik tot tijdelijke verruiming van deze crisismaatregel besloten. Ik heb goede verwachtingen van het gebruik van deze regeling", aldus de minister.

Er zijn in Nederland 700.000 MKB-bedrijven met maximaal 250 werknemers die goed zijn voor 4 miljoen banen. De borgstellingsregeling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers. Verreweg de meeste mkb'ers kunnen er gebruik van maken.

Crisis
Garantie
MKB