• Home
  • V1
  • Columns
  • Geen akkoord FNV en V&D

Geen akkoord FNV en V&D

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vakbond FNV en warenhuis V&D zijn het oneens over een sociaal plan. "Nu het distributiecentrum

in Aduard sluit, is de behoefte aan een sociaal plan groot bij de werknemers. Deze situatie leidt tot extra onzekerheid," aldus bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten in een persbericht.

“De ontslagvergoeding die V&D biedt valt ongeveer 30 procent lager uit dan in het sociaal plan dat in 2012 nog gold,” zegt de bestuurder. V&D zegt een eindbod te hebben gedaan over het sociale plan, omdat het warenhuis ervan overtuigd is een evenwichtige regeling te hebben. "We bieden onze medewerkers een marktconforme ontslagvergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op de huidige, sinds 2009 geldende en gangbare kantonrechtersformule," aldus Inge van Langelaar, manager public relations van V&D. De partijen werden het wel eens over het onderwerp 'begeleiding van werk-naar-werk'.

V&D maakte begin juni bekend dat het distributiecentrum in het Groningse Aduard wordt gesloten. 109 werknemers zullen hun baan verkiezen. Op het service center in Amsterdam vervallen de komende anderhalf jaar zestig van de 475 arbeidsplaatsen.

FNV
FNV Bondgenoten
V&D
vroom&dreesman