• Home
  • V1
  • Columns
  • Geitenwollenshirts lanceert shop voor eco t-shirts met een glimlach

Geitenwollenshirts lanceert shop voor eco t-shirts met een glimlach

bezig met laden...

Columns

Geitenwollenshirts vindt dat het geitenwollensokken imago

Geitenwollenshirts vindt dat het geitenwollensokken imago wel een opfrisser kan gebruiken, maar de boodschap erachter zeker niet. Ecologisch en eerlijk gemaakte kleding met een hippe twist. 4 jonge Haarlemmers schuilen achter dit concept. Ze zagen een gat in de markt en besloten hier mee aan de slag te gaan.

Eco stoffen en eerlijk gemaakte kleding. Je hoort erover en je leest erover, maar hoe zit dat nou? Bij Geitenwollenshirts gebruiken we alleen kleding dat duurzaam en eerlijk is geproduceerd. In de praktijk betekent dat het volgende:

Duurzaam
Bij ons vind je vooral shirts gemaakt van organic katoen (met GOTS certificaat) en tencel. Organic katoen wordt gemaakt zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en meststoffen en wordt vanuit regenwater bewaterd. Tencel is een kunstvezel van duurzaam houtpulp. Dankzij een gesloten kringloop is het productieproces zeer milieuvriendelijk.

Eerlijk
Onze shirts worden gemaakt bij producenten (met Fair Wear certificaten) die hun werknemers goed behandelen, door ze eerlijke lonen te betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden.

Hippe twist. De ultieme basic shirts die in elke kast thuishoren afgewisseld in trendy kleuren en te gekke prints. Lennart Veenendaal (GWS designer) zegt hier het volgende over: “We leven steeds bewuster en we willen graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld, maar dat wordt vaak lastig gemaakt door het prijskaartje en/of suffe ontwerpen op shirts. Daarom ontwerp ik print-designs die ik ook zelf graag wil dragen.".

Kortom: Geitenwollenshirts verkoopt alleen kleren die op een eerlijke manier voor mens en milieu zijn gemaakt. Niets meer en niets minder.www.geitenwollenshirts.nl
Geitenwollenshirts
Scroll down to read more