• Home
  • V1
  • Columns
  • Geld voor slim textiel

Geld voor slim textiel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vijftien projecten ontvangen in totaal 300.000 euro van de provincie Brabant om vernieuwende

producten en diensten voor de zorg te ontwikkelen. Onder deze projecten zijn in elk geval twee initiatieven gericht op de ontwikkeling van 'intelligent textiel'. Met het verstrekken van subsidie wil de provincie enerzijds innovaties bij mkb-bedrijven stimuleren en anderzijds de gezondheidszorg in Brabant verbeteren.
Een voorwaarde voor de subsidie was dan ook dat de nieuwe producten ertoe dienen om een gezonde levensstijl te ondersteunen.

Het eerste textielprojecten dat werd uitgekozen is IT2 (intelligent transfertextiel), een initiatief van Hertog Hendrik Beheer BV uit Tilburg. Dat bedrijf wil onderzoeken of het mogelijk is een textiel te produceren dat geschikt is om decubitus te voorkomen of te verminderen. Het tweede product is ‘Fitgecoachd’ dat wordt onderzocht door Stichting De Wever, Zorgtechnoservice en 3 TUE Industrial Design. Het is erop gericht inzicht te krijgen in de bruikbaarheid, gebruikersvriendelijkheid en nieuwe toepassingsmogelijkheden van onder meer smart materials op jong dementerenden bij het ondernemen van fitness en andere bewegingsactiviteiten.

gezondheid
innovatieve acties brabant
smart textile
subsidie