• Home
  • V1
  • Columns
  • Genomineerden Rotterdamse Designprijs

Genomineerden Rotterdamse Designprijs

bezig met laden...

Winde Rienstra en Marga Weimans zijn genomineerd voor

de Rotterdamse Designprijs 2013. Dat meldt de Telegraaf.

De prijs is een initiatief van de Stichting Designprijs Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen en Het Nieuwe Instituut en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de ontwerper van het beste product van de twee voorgaande jaren.

Elk jaar nemen er andere designexperts plaats in de jury die elk drie genomineerden mogen aanwijzen. De scouts dit jaar zijn Carlo Wijnands, Ineke Hans, Caroline Hummels, Nikki Smit en Erik en Ronald Rietveld.

Winde Rienstra ontving een nominatie van Wijnands voor haar vernieuwende schoenontwerpen van ongebruikelijke materialen als lego, bamboe en karton. De programmadirecteur van Amsterdam Fashion Week roemt Rienstra’s eigenzinnige materiaalkeuze, haar perfecte gevoel voor detail en het ambachtelijke experiment dat de ontwerpster steeds weer aangaat.

Ook Marga Weimans ontving een nominatie van Carlo Wijnands voor haar collectie Body Archive, die de ontwerpster in januari presenteerde tijdens de Amsterdamse modeweek. “Weimans combineert op overtuigende en vernieuwende wijze mode, technologie en architectuur en zet hiermee een persoonlijk statement neer,” aldus de scout.

Anouk Wipprecht, een ontwerpster die mode en technologie combineert, ontving een nominatie van scout Nikki Smit voor haar Smoke Dress. De innovatieve jurk blaast rookwolken uit zodra iemand te dichtbij komt.

De modeontwerpsters maken kans op de juryprijs van 15.000 euro. Voor de publieksprijs van 5.000 euro kan gestemd worden via Designprijs.nl. De uitreiking van de Rotterdamse Designprijs vindt 31 januari plaats.

Anouk Wipprecht
Carlo Wijnands
Marga Weimans
rotterdamse designprijs
Winde Rienstra
Scroll down to read more