De aandelen in het bedrijf van de Amerikaanse modeontwerper Michael Kors zijn 21 procent

gestegen. Donderdagochtend maakte het modehuis zijn debuut op beurs, de New York Stock Exchange. Woensdagavond was een aandeel in Michael Kors nog 20 dollar waard, later steeg dat naar 24,14 dollar.

Begin december maakte Michael Kors al bekend dat hij de aandelenmarkt wilde veroveren. De verwachte prijs lag tussen de 17 en 19 dollar per aandeel. Daar hoopte hij er 48 miljoen van te verkopen. Uiteindelijk werden er 47,2 miljoen aandelen verkocht. Het bedrijf achter de ontwerper, Michael Kors Holding, verdiende daar meer dan 900 miljoen dollar mee. "I'm feeling great," zei de ontwerper over de beursgang, tegen WWD.

Michael Kors - in de Verenigde Staten behalve als modeontwerper ook zeer bekend als jurylid van het tv-programma 'Poject Runway' - startte zijn eigen label in 1981. Met de lancering van zijn tweede lijn ‘Michael Michael Kors’ in 2004 maakte het bedrijf een enorme groeispurt. De collectie lag meteen het eerste seizoen bij 350 verkooppunten. Het merk Michael Kors wordt momenteel verkocht in 74 landen en omvat accessoires, kleding en schoeisel.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN