• Home
  • V1
  • Columns
  • Google Shopping in Nederland

Google Shopping in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Google heeft in Nederland de beta-versie van Google Shopping gereleased, die voor meer

verkeer naar webwinkels moet zorgen. Met de dienst gaat de zoekgigant de concurrentie aan met bestaande prijsvergelijkingssites als Kieskeurig.nl en Vergelijk.nl.

De consument kan voortaan via de homepage van Google – tabblad ‘Shopping’ - op zoek naar informatie en prijzen van verschillende producten. Tevens biedt de dienst de mogelijkheid om recensies van de producten te bekijken. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Consumentenbond. Wanneer de consument besluit om een product te kopen wordt hij via de link automatisch doorverwezen naar de webshop. Google Shopping is ook beschikbaar voor gebruikers van een smartphone met Android of iOS.

Voor winkeliers is het opnemen van producten in Google Shopping gratis. Via het Google Merchant Center kunnen ondernemers gegevens invoeren van de artikelen die zij via hun webwinkel aanbieden. Om zeker te zijn van een goede positie in de zoekresultaten kan er worden geadverteerd.

Google Shopping is ook beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Google
google products
Google Shopping