• Home
  • V1
  • Columns
  • Greve viert jubileum met nieuwe schoen

Greve viert jubileum met nieuwe schoen

3 mrt. 2009

Greve schoenmakerij bestaat zelf al ruim 110 jaar, maar nu

is er alweer een ander jubileum te vieren. De Mohawk mocassin, de klassieke schoen die is geïnspireerd op de mocassins van de Mohawk-indianen, bestaat vijftig jaar. Dat viert Greve met een uitbreiding van de collectie in de vorm van een eigentijdse uitvoering van de klassieke Mohawk. Het verschil tussen de nieuwe en de oude Mohawk is de slankere leest. Ook speelt suède een belangrijke rol en zijn er meer kleuren verkrijgbaar.

De Mohawk mocassin is een van de belangrijkste schoenen in de collectie van Greve. De handgemaakte en soepele Mohawk kenmerkt zich door het leer dat van onder de houten leest wordt gespannen. Voor dit 'zwikken' wordt het leer eerst vochtig gemaakt door middel van stoom. De mocassin wordt met de hand genaaid, en de bovenkant (het plateau van de schoen) met de hand ingezet. De ambachtelijke maakwijze maakt dat iedere schoen een eigen signatuur heeft.

De nieuwe schoen wordt permanent in de collectie van Greve opgenomen en is vanaf april 2009 in de winkel te koop. Prijzen van de Mohawk zijn vanaf 299 euro.

Greve