• Home
  • V1
  • Columns
  • Gucci in hoger beroep in Guess-zaak

Gucci in hoger beroep in Guess-zaak

bezig met laden...

Gucci gaat in hoger beroep tegen de beslissing

van een Italiaanse rechtbank die Gucci’s claim ‘dat Guess misbruik maakte van Gucci’s ‘iconische’ beeldmerken’ in mei afwees.

Het beroep is volgens Gucci nodig om de ‘buitengewone historische erfenis van Gucci’s iconische en stijlvolle beeldmerk, die wereldwijd beroemd is, te beschermen. Maar ook om de waarde van creativiteit, innovatie en kwaliteit van ‘Made in Italy’-producten te beschermen’.

In mei verwierp de rechtbank in Milaan alle claims van Gucci tegen Guess. Het Italiaanse modehuis verloor daarmee zeven merkregistraties in Europa. De strijd ging vooral om het gebruik van de letter 'G'. Volgens de rechtbank heeft het G-logo van Guess niets te maken met de dubbele G's in de merknaam van Gucci.

Ook de claims over het gebruik van diamanten en bloemmotieven werden afgewezen. De rechtbank oordeelde dat zulke patronen gebruikelijk zijn in de modewereld.

Na het winnen van de rechtzaak in Milaan zei Paul Marciano, CEO van Guess: “Gucci is enkel bezig met pesterijen. Het modehuis probeert Guess overal ter wereld tegen te houden. Dat is fundamenteel fout en gewetenloos.”

Gucci klaagde Guess al in 2009 aan, eerst in New York en later in Milaan. In mei 2012 kreeg Gucci nog gelijk. Het modehuis kreeg toen een schadevergoeding van Guess van 4,7 miljoen dollar (3,7 miljoen euro).
Gucci
Guess
Paul Marciano
Scroll down to read more