Eindelijk lijkt een eind te komen aan de stampij rond de vestiging van de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz aan de Champs-

Elysées in Parijs. In 2006 werd het H&M door een speciale commissie geweigerd een filiaal te openen aan de prestigieuze winkelstraat. In augustus 2007 kreeg de keten toestemming, wat vervolgens weer werd ingetrokken middels een hoger beroep door de burgemeester van de stad. Er werd gevreesd dat het aanbod aan de Champs-Elysées te voorspelbaar zou worden als ook H&M zich er vestigt en dat het ten koste zou gaan van het aanzien van de straat. Een controversiële beslissing, omdat vergelijkbare modeketens zoals Zara, Gap en Mango wel al winkels hebben aan de Champs-Elysées. Het hoger beroep is nu afgewezen door het Conseil d'Etat.

Een woordvoerster van H&M heeft laten weten dat het nieuwe filiaal in 2010 geopend zal worden. De Franse architect Jean Nouvel, die H&M al in 2007 voor dat doel had ingehuurd, neemt het ontwerp van de nieuwe winkel voor zijn rekening.

Modevakblad WWD zegt dat hiermee de weg vrij is voor andere ketens zoals Abercrombie & Fitch en Dolce & Gabbana, die ook aanvragen voor een filiaal aan de Champs-Elysées hebben ingediend. Maar volgens Edouard Lefebvre van het Comité des Champs-Elysées is men vastbesloten de diversiteit van de beroemde winkelstraat te bewaren. "Als er zich alleen maar bioscopen zouden aanmelden, zouden we precies hetzelfde doen."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN