• Home
  • V1
  • Columns
  • Handel namaakkledij opgerold

Handel namaakkledij opgerold

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vier containers vol namaak

merkkleding en parfums gevonden. Zeven verdachten uit Amsterdam en de omgeving van Utrecht zijn aangehouden, op verdenking van het op grote schaal handelen in valse merkkleding. De verdachten zijn zeven mannen die vermoedelijk mode-artikelen invoerden in containers vanuit China. De gekopieerde kleding zou via internet en sms aangeboden worden, dat meldt een persbericht van de Rijksoverheid.

Het gaat om valse kleding, schoenen en parfum van merken als Björn Borg, G-Star, Replay, Lacoste en Tommy Hilfiger. Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. De handel in nagemaakte merken kan de reguliere handel bedreigen, daarom treedt de overheid hiertegen op.

Het onderzoek van de FIOD startte in maart dit jaar. De overheidstak zocht in twee woningen in IJsselstein en vier in Amsterdam. Ook werden er diverse opslagplaatsen doorzocht. Alle goederen zijn inmiddels bekeken en bemonsterd en is de valsheid vastgesteld. De inbeslaggenomen spullen zullen zo spoedig mogelijk vernietigd worden.

Maandagavond werd opnieuw namaak merkkleding in IJsselstein gevonden. Dit maal vonden agenten een loods vol stellingen met kleding, schoenen, petjes en horloges van Gucci, Adidas, Nike, Uggs en Dolce & Gabbana. Er waren uiteindelijk acht ritten met een volle politiebus voor nodig, om de spullen over te brengen naar het politiebureau. Er werden ruim 600 paar schoenen, 550 trainingspakken en meer dan 1100 petjes in beslag genomen.

FIOD
namaak
rijksoverheid