• Home
  • V1
  • Columns
  • Hema schrapt 65 fulltime banen

Hema schrapt 65 fulltime banen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zo'n zeventig medewerkers van winkelketen Hema gaan hun baan verliezen. Het bedrijf gaat reorganiseren,

waardoor 65 fulltime banen komen te vervallen. Vakbond FNV Bondgenoten zegt 'onaangenaam verrast' te zijn over de plotselinge herstructurering.

"Begin januari hebben we met Hema een nieuwe afspraak gemaakt over het doorlopend sociaal plan, maar toen was deze reorganisatie bij ons nog niet bekend. Amper een maand later worden er twee bakkerijen gesloten en vervalt een groot aantal banen op het hoofdkantoor. Dat is op zijn minst opmerkelijk," aldus Niels Suijker bestuurder bij FNV Bondgenoten in een persbericht.

In januari werden Hema en FNV het eens over een sociaal plan dat loopt tot medio 2015. Hierin is onder andere afgesproken dat de reistijd bij herplaatsing maximaal 1 uur enkele reis mag zijn. Werknemers voor wie er geen plaats meer is bij Hema kunnen aanspraak maken op een scholingsbudget.

Hema schrapt banen in bakkerijen, op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum. "Het jaar 2013 was opnieuw een uitzonderlijk slecht jaar voor de Nederlandse non-food detailhandel veroorzaakt door met name het afnemend aantal winkelbezoekers in binnensteden, laag consumentenvertrouwen en nog geen structureel herstel op de woningmarkt," aldus Hema.

FNV
FNV Bondgenoten
HEMA