• Home
  • V1
  • Columns
  • HoutBrox opent tien nieuwe winkels

HoutBrox opent tien nieuwe winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Winkelketen HoutBrox opent deze week in één keer tien nieuwe filialen.

De opvallende uitbreiding komt voort uit het besluit van moederbedrijf Brova om tien Duthler-vestigingen om te bouwen tot HoutBrox-winkel.

Assen, Emmen, Waalwijk, Helmond, Doetinchem, Drachten, Veenendaal, Oss, Goes en Roermond zijn de steden die een Duthler-winkel armer en een HoutBrox-winkel rijker zijn. Zowel Duthler als HoutBrox bieden mode voor dames, heren en kinderen.

De Duthler-formule bestaat sinds 82 jaar en was volgens Alexander Pennings van Brova aan vernieuwing toe. “In 2013 hebben we bij wijze van test twee Duthler-filialen geactualiseerd. De één kreeg een make-over en de ander werd omgebouwd tot HoutBrox. Klanten waren het meest enthousiast over de HoutBrox-verandering. Daarop besloten we nog negen vestigingen om te bouwen.” “De steden waar we nog met een Duthler-vestiging zitten, zijn qua stad zeer geschikt voor een HoutBrox-winkel”, aldus Pennings. “Toch kiezen we hier liever voor nieuwe A1-locaties. Daarnaast zien we nog ruimte voor uitbreiding naar tientallen andere steden, waarbij de focus vooralsnog op Nederlandse steden blijft.”

Onder de Brova Groep vallen drie winkelformules: HoutBrox, Duthler en Purdey. In totaal heeft het bedrijf ruim 50 winkels en 3 webshops. HoutBrox heeft nu 22 vestigingen, Duthler 7 en Purdey 22.
Alexander Pennings
Brova
Duthler
HoutBrox
Purdey