• Home
  • V1
  • Columns
  • Jan Taminiau neemt Grand Seigneur in ontvangst

Jan Taminiau neemt Grand Seigneur in ontvangst

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jan Taminiau heeft tijdens het Nationaal Modecongres in Arnhem

de Grand Seigneur in ontvangst genomen. De ontwerper was zeer geëmotioneerd. "Nu even tot tien tellen," zei hij na de staande ovatie.

Taminiau kreeg de prijs, de zesentwintigste Grand Seigneur, uit handen van Modint voorzitter Han Bekke. De jury had grote waardering voor deze veelzijdigheid in zijn opeenvolgende couturecollecties. Zijn inspiratie komt uit uiteenlopende bronnen, van een dierbare foto van zijn oma in een stoer motorjack, marmeren beelden op een zolder, tribale motieven, kringen in het water tot een orchidee.

De prijs van brancheorganisatie Modint, werd uitgereikt tijdens het tweede Nationaal Modecongres, dit jaar georganiseerd in het Stadhuis van Arnhem. Taminiau, die in Arnhem studeerde: "Wat grappig om hier weer te zijn, ik ben zo lang niet in Arnhem geweest."

Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem, liet tijdens de dag voor modebedrijven, weten dat mode onderdeel van de stad blijft. "Alleen creatieve steden hebben een toekomst." Over het gesteggel rond de Mode Biënnale zei hij dat er altijd gedoe is over zulk soort evenementen. "Arnhem blijft een modestad, daar nemen we geen afscheid van."

Lees ook: Grand Seigneur naar ontwerper Jan Taminiau

Grand Seigneur
Jan Taminiau
Nationaal Modecongres