• Home
  • V1
  • Columns
  • Jimmy Woo organiseert bontvrije avond

Jimmy Woo organiseert bontvrije avond

24 mrt. 2014

In navolging van de Londense club Mahiki heeft ook Jimmy Woo besloten om bontdragers in de kou te laten staan.

De nachtclub is een samenwerking aan gegaan met de Bont voor Dieren. Programmeur en marketingmanager van Jimmy Woo, Danielle Pakes: "Jimmy Woo staat voor genieten met fijne muziek en leuke mensen in een geweldige ambiance. Het is mooi dat wij op deze manier bewustzijn kunnen creëren en laten zien dat fur free ontzettend sexy is."

Het begon met een bontvrije avond in Mahiki, een nachtclub in Dover Street in Londen. Bij de ingang van de club, waar celebrity's geregeld hun gezicht laten zien, hing ineens een neon bord met een schuine streep door het woord 'fur'. "Iedereen die 'in' wil zijn, moet weten dat bont absoluut 'uit' is," zei Mimi Bekhechi van dierenrechtenorganisatie Peta, over de bontvrije avond.

De reacties overweldigden Mahiki en de horecagelegenheid besloot voor altijd echte dierenvachten te weren. Het personeel krijgt nu les in het onderscheiden van echt en namaak bont.

Club Mahiki in Dubai volgde en nu heeft ook Jimmy Woo in Amsterdam besloten om bontdragers in de kou te laten staan. Of althans voor één avondje, op 6 april. Entree voor de avond is 10 euro, dat geld gaat naar de Bont voor Dieren.