Roland Kahn (57) maakte onlangs bekend op 1 januari 2011 af te zullen treden als

bestuursvoorzitter van zijn bedrijf CoolCat. Kahn zal aantreden als president-commissaris. Maar wel volgens een model waarbij hij als non-executive gewoon bij CoolCat betrokken kan blijven. “Ik blijf betrokken,” vertelt de oprichter en eigenaar van het label voor jongeren van acht tot achttien jaar, “hetzij in een andere rol. Er zit veel talent in de organisatie. Men moet een kans krijgen te groeien.” Op de vraag wat er concreet voor hem verandert, grapt Kahn dat hij dan altijd op vakantie zal kunnen.

De komende tien maanden zal de ondernemer naar de nieuwe situatie toewerken door een aantal stappen te zetten die het mogelijk maken een andere rol te spelen. Na 1 januari gaat hij zich onder andere richten op expansie van America Today, waarvan hij aandeelhouder is. Ook hoopt hij zich dan meer bezig te houden met mode in de bredere zin: “Misschien wel met het aankopen van andere bedrijven. En ik wil meer lezingen geven op het Amfi – wat ik nu ook al doe. Ik vind het inspireren van mensen erg leuk.”

Kahn trad al een keer eerder af als bestuursvoorzitter van CoolCat, in 2006. Toen was de tijd nog niet rijp waardoor hij in 2007 terugkwam.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN