SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft Kamervragen gesteld aan minister Ploumen over de inzet van

Coolcat om te komen tot verduurzaming van de textiel- en kledingsector. Aanleiding is het bericht dat op de website van de Schone Kleren Campagne is verschenen en waarover op 30 januari is bericht (Lees:  Coolcat versus Schone kleren continues )

SKC weerlegt de uitspraken die Coolcat eigenaar Roland Kahn deed in het tv-programma van Eva Jinek. Gesthuizen vraagt de minister om een reactie op het bericht dat de uitspraken van Kahn onjuist zijn. Verder vraagt Gesthuizen naar het gesprek dat Ploumen heeft gevoerd met Roland Kahn. Zij wil onder meer weten of Kahn controleerbare informatie heeft aangedragen voor de uitspraak dat de werkwijze van Coolcat bijdraagt aan 'controleerbaarheid', en waar de eigen controleurs van Coolcat op letten bij hun bezoeken aan fabrieken.

Andere vragen waarop Gesthuizen een antwoord verlangt van Ploumen zijn of zij vindt dat het hebben van eigen inkoopkantoren met eigen controleurs in Bangladesh vanzelfsprekend leidt tot veilige fabrieken en goede arbeidsomstandigheden en of zij van mening is dat het lidmaatschap van het Business Social Compliance Initiative (BSCI) genoeg is om er vanuit te kunnen gaan dat de leveranciers van de kleding voldoen aan internationaal aanvaarde conventies en richtlijnen.

Gesthuizen merkt hierbij op dat zich regelmatig incidenten voordoen in kledingfabrieken die produceren voor bedrijven die zijn aangesloten bij BSCI.

Het antwoord op Kamervragen wordt binnen drie weken verwacht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN