• Home
  • V1
  • Columns
  • Karstadt interim-CEO stapt op

Karstadt interim-CEO stapt op

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het rommelt bij Karstadt sinds de overname vorige week van de verlieslijdende warenhuisketen door de Oostenrijkse

investeerder Signa Group. Dinsdag werd bekend dat de interim-CEO Kai-Uwe Weitz het bedrijf zal verlaten. CFO Miguel Mullenbach zal zijn taken tijdelijk van hem overnemen.

Weitz nam de functie van CEO in juli tijdelijk over van de Zweedse Eva-Lotta Sjostedt, die na zes maanden bij het Duitse bedrijf haar ontslag indiende. Sjostedt zou niet genoeg financiële steun van miljardaireigenaar Nicolas Berggruen hebben gekregen en kon voor haar gevoel de groep zo niet redden.

Signa Group had al een aandeel in de drie vooraanstaande Karstadt warenhuizen KaDeWe, Alsterhaus en Oberpollinger, en was eigenaar van 20 stukken retailvastgoed van Karstadt, en van de 28 Karstadt Sport winkels. Vorige week nam Signa de overige 24,9 procent geheel over van Berggruen.

Karstadt is van plan strategische veranderingen te implementeren om de groep weer op de rails te krijgen. Mogelijk zullen er banen worden geschrapt op het hoofdkantoor in Essen en zullen er tot 20 verliesmakende filialen sluiten. "We zullen de herstructurering van Karstadt Warenhaus GmbH snel en resoluut aanpakken," zei het bedrijf in een verklaring. Het Karstadt bestuur moet echter nog wachten op de goedkeuring van de overname door Signa.
CCpage
Karstadt
Signa Group