• Home
  • V1
  • Columns
  • Kings of Indigo en Jean School openen pop-up store

Kings of Indigo en Jean School openen pop-up store

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse denimlabel Kings Of Indigo (K.O.I.) heeft een

pop-up store geopend in de Berenstraat in Amsterdam. In de tijdelijke winkel, genaamd Triple-R pop-up store, kunnen consumenten nieuwe jeans kopen, maar ook hun oude spijkerbroek een opknapbeurt laten geven door een student van de nieuwe Jean School. Ingeleverde jeans worden hergebruikt, daarvoor is Kledinginzamelaar KICI ter plaatse.

Tony Tonnaer, oprichter van K.O.I. riep voor de tijdelijke winkel de hulp in van James Veenhoff van de Jean School, een nieuwe mbo-opleiding voor jeansspecialisten. Veenhoff wilde wel helpen, want: “Net als de plofkip van de kiloknallers zijn de meeste jeans nog steeds gemaakt zonder enig besef van de milieu-impact en maar weinig mensen denken na over kwaliteit.”

In de winkel van het Nederlandse spijkerbroekenmerk ligt de volledige collectie van K.O.I. Prijzen variëren van 99,95 tot 149,95 euro en bij inlevering van een oude jeans krijgt men korting op de nieuwe aankoop. De Triple-R winkel – wat staat voor : recycle, repair, re-use, drie milieuvriendelijke technieken die Kings of Indigo toepast in de productie van hun denims – is nog tot 30 september geopend.

House of Denim
Jean School
K.O.I
Kings of Indigo