• Home
  • V1
  • Columns
  • Kleding bibliotheek opent winkel in Amsterdam

Kleding bibliotheek opent winkel in Amsterdam

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Lena, een mode bibliotheek, opende gisteravond de deuren van haar eerste winkel aan de Westerstraat in Amsterdam. Het

concept is opgericht door drie zussen; Angela, Diana en Elisa Jansen met Suzanne Smulders.

De mode bibliotheek biedt een divers assortiment met nieuwe en vintage kleding. Duurzame merken als Wintervacht, Elementum en Alchemist zijn bij de winkel aangesloten. Daarnaast is Lena een non-profit samenwerking gestart met Filippa K. Het merk stelt kleding beschikbaar om uit te lenen.

“De huidige modemaatschappij draait grotendeels op massaconsumptie. Veel vrouwen kopen in rap tempo kleding en zijn er snel op uitgekeken. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar draagt ook bij aan de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid en de alsmaar groeiende afvalberg,” vertelt Suzanne Smulders. “Lena is wat ons betreft de ideale oplossing voor dit probleem. We voorzien in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar dan in een nieuwe duurzame context.”

Lena biedt klanten de mogelijkheid de kleding eerst te lenen, zodat ze kunnen beslissen of de kleding bevalt voordat ze het kopen. Het abonnement of de strippenkaart naar keuze bepaald hoeveel kledingstukken de klant mag lenen. Daarnaast is het mogelijk om kledingstukken in te leveren in ruil voor punten die worden bijgeschreven op het abonnement.

Lena
Winkelopening