• Home
  • V1
  • Columns
  • Kleding.nl wint kort geding van Kleding.com

Kleding.nl wint kort geding van Kleding.com

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kleding.com moet onmiddellijk uit de lucht, op laste van een dwangsom. Van de rechtbank in Amsterdam

heeft Kleding.nl gelijk gekregen. Het modebedrijf had een kort geding aangespannen tegen Cyrus I BV, het bedrijf dat de website Kleding.com vorig jaar lanceerde. Volgens Kleding.nl zorgde de naam Kleding.com voor verwarring.

Kleding.nl - een website die het midden houdt tussen een vergelijkingssite en een modezoekmachine - vroeg Kleding.com vorig jaar al om te stoppen. Behalve de naam leek het concept van Kleding.com namelijk ook veel op dat van Kleding.nl. Omdat Kleding.com niet reageerde, spande Kleding.nl een kort geding aan.

"De kans op verwarring bij onze bezoekers en partners, en de mogelijke schade voor Kleding.nl was te groot om dit zomaar te laten gebeuren," zegt directeur Peter Langenkamp van Kleding.nl in een persbericht.

Kleding.nl is sinds begin 2012 actief. Investeringsmaatschappij JR Invest investeerde in de naamsbekendheid van het internetbedrijf met commercials, advertenties in landelijke kranten, LED-boarding bij voetbalwedstrijden en met verschillende online campagnes, waardoor de zoekmachine binnen korte tijd snel groeide. De website trekt maandelijks meer dan 400.000 bezoekers en realiseerde in het eerste jaar 7,5 miljoen euro omzet voor klanten die bij de zoekmachine zijn aangesloten. Vorig jaar lanceerde het internetbedrijf een Duitse zustersite, Fashiola.de.

kleding.com
Kleding.nl