Op zaterdag 26 oktober wordt in Amsterdam een omvangrijke collectie kleding, accessoires

en schoenen geveild van Joke Veeze, oud-directrice van de Akademie Vogue. Volgens het veilinghuis gaat het om topstukken van Chanel, Dries van Noten, Issey Miyake, Yohji Yamamoto en Viktor & Rolf. Daarnaast wordt vintage kleding aangeboden en een groot aantal klassieke items van modehuis Pauw.

Joke Veeze was sinds 1970 werkzaam in het onderwijs. In 1988 werd zij directrice van Akademie Vogue en bleef 25 jaar lang aan de opleiding verbonden. Joke Veeze overleed in mei van dit jaar op 68-jarige leeftijd.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten (ontwerp, fotografie en styling). Deze nieuwe stichting is een initiatief van haar man Dick Veeze en gaat onder meer een award en masterclasses organiseren.

Het complete veilingaanbod van ruim 1.000 items is te bekijken via de online catalogus veilinghuis Gavelers. Voorafgaand aan de veiling vinden op 23, 24 en 25 oktober kijkdagen plaats om stukken te bekijken en te passen. Ook wordt iedere avond een modeshow georganiseerd.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN