• Home
  • V1
  • Columns
  • Kopenhagen (Fashion Week) – Gallery, Where China meets Europe…

Kopenhagen (Fashion Week) – Gallery, Where China meets Europe…

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

Afgelopen wintereditie was

het bezoekersprofiel van de Copenhagen Fashion Week misschien wel internationaler dan ooit. Vooral emerging markets als China, Japan en Rusland zijn opvallend veel vertegenwoordigd en die trend lijkt alleen maar te groeien. Dat is overigens niet voor niets… De plannen liegen er niet om en Kopenhagen ontwikkelt zich meer en meer tot een fashion gateway to China.

Emerging markets

China; een gigantische markt en grote droom van bijna elk fashion label met de ambitie om ‘groot te worden’. Een groeimarkt waar ‘the sky’ daadwerkelijk ‘the limit’ is. Echter… geen eenvoudige markt om te betreden. Sterker nog, volgens Gallery CEO Christian Gregersen maakt 95% van de Europese merken geen schijn van kans zonder Chinese partner(s) die kan middelen in de cultuur- en handelsmentaliteitsverschillen. Om die reden heeft de organisatie van Copenhagen Fashion Week besloten om een brug te slaan tussen beide werelden. De modestad heeft de ambitie om Chinese Culture City van Europa te worden.

Chinese Culture City

En waarom niet? Kopenhagen lijkt de aangewezen stad voor deze nobele missie. Niet alleen omdat de stad geografisch het meest gunstig is gelegen ten opzichte van China (afstand en bereikbaarheid; dagelijks vertrekken 3 vluchten richting de grote Chinese steden), maar ook omdat de kennis in huis is, er vele belangrijke contacten zijn gelegd en niet in de minste plaats omdat het aantal Chinese inkopers ieder seizoen toeneemt. Er is een ‘klik’ en de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Gallery opent een Deens kantoor in Shanghai en een Chinees kantoor in Kopenhagen. Want de moeilijkheden die Europeanen ervaren bij het betreden van China, gelden andersom natuurlijk ook.

Chinese New Year

De absolute kick-off van Copenhagen Chinese Culture City zal plaats vinden op 31 januari 2014, als het Chinese Nieuwjaar groots wordt gevierd in de Deense hoofdstad. Het belooft een spektakel te worden, dus mocht je alvast een voordelig ticket vinden… aarzel niet!

In de tussentijd… Stay tuned. Er staan mooie dingen op stapel!

Meer informatie vind je op www.gallery.dk of op officiële site van de Copenhagen Fashion Week www.cfw.dk.
GALLERY