• Home
  • V1
  • Columns
  • Léa Peckre wint Grote Prijs Hyères

Léa Peckre wint Grote Prijs Hyères

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor de start van haar eigen merk heeft de Franse ontwerpster Léa Peckre 15.000 euro ontvangen.

De ontwerpster, die is afgestudeerd aan de Brusselse modeschool La Cambre, won de Grote Prijs op de 26e editie van het Festival van Hyères, met haar damescollectie van marmer- en granietkleurige silhouetten.

Peckre geeft aan geïnspireerd te raken door plaatsen met herstkleurige monumenten, woekerende vegetaties en een lichte obsuriteit. “Plaatsen met een eigen atmosfeer, chaos en verleden,” zegt ze. Haar damescollectie, Cimeteries are fields of flowers ademt volgens de jury dan ook een sexy, maar kille sfeer uit.

Het Festival van Hyères wordt jaarlijks georganiseerd in Zuid-Frankrijk. Een van de onderdelen van het festival is de Grote Prijs, een belangrijke talentenjacht in de modewereld. De Franse ontwerpster Peckre volgt met het winnen van de prijs ontwerpers op als de Belgische Alexandrea Verschueren op en het Nederlandse ontwerpduo Viktor & Rolf. De jury werd dit jaar voorgezeten door modeontwerper Raf Simons.

De publieksprijs ging naar de Franse Céline Méteil. Zij werkte voorheen voor Balenciaga en ontving 10.000 euro. De Nederlandse Maryam Kordbacheh en Oda Pausma en de Belgische Oriane Leclercq showden tijdens het festival hun collectie in de categorie damesmode, maar wisten geen prijs mee naar huis te nemen.

Grote Prijs
Hyères
Lea Peckre