• Home
  • V1
  • Columns
  • Leger des Heils zamelt minder kleding in

Leger des Heils zamelt minder kleding in

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Leger des Heils heeft in 2013 opnieuw minder kleding ingezameld dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit het jaarverslag van

Leger des Heils ReShare, de textielinzameltak van de organisatie.

In totaal werd er vorig jaar 6,3 procent minder textiel ingezameld dan in 2012. Ten opzichte van 2009 is dat een daling van 19 procent.

De afgelopen jaren neemt het aantal ingezamelde kilo's textiel jaarlijks af. De organisatie zoekt de oorzaak enerzijds in de economische crisis, waardoor mensen minder kleding kopen en bestaande stukken langer dragen. Anderzijds verdwijnt er volgens het Leger des Heils ook jaarlijks 135 miljoen kilo textiel bij het restafval en eindigt een groot deel daarvan in de verbrandingsoven. De organisatie wil dit cijfer terugschroeven en ervoor zorgen dat er meer kleding ingezameld wordt voor hergebruik.

Slechts 70 miljoen kilo van afgedragen kleding wordt gescheiden ingeleverd. Veel te weinig, vindt het Leger des Heils, en dus is de organisatie eerder deze maand een nieuwe nationale kledinginzamelactie gestart met als leus: ‘Het Leger kan de kleren krijgen!’ Met extra inzameldozen naast de ReBoxen en containers voor kleding, textiel en schoenen hoopt de organisatie dit jaar meer kleding in te zamelen.

Leger des Heils
reshare