• Home
  • V1
  • Columns
  • Li Edelkoort curator Arnhem Mode Biënnale

Li Edelkoort curator Arnhem Mode Biënnale

bezig met laden...

Trendforecaster Lidewij Edelkoort gaat zich ontfermen

over de Arnhem Mode Biënnale. Volgens de Gelderlander zal Edelkoort de artistieke leiding over de editie in 2013 op zich nemen.

Het bestuur van de Arnhem Mode Biënnale heeft Edelkoort binnengehaald als curator. De trendforecaster won onlangs de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs van 75.000 euro. Edelkoort liet gisteren tijdens een trendseminar weten nog na te denken over een bestemming voor het geld.

De laatste editie van de biënnale in Arnhem, in 2011, was teleurstellend. De organisatie hoopte op 35.000 bezoekers, er kwamen 20.000 bezoekers, waarvan 16.000 een kaartje hadden gekocht. Oorzaak was volgens de organisatie vooral de locatie, op het voormalige Akzo-terrein buiten het stadscentrum. Onderzoeksbureau BMC, dat werkte in opdracht van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, concludeerde ook dat het onvoldoende gelukt was om de stad en haar inwoners te betrekken bij het evenement.

Voor Lidewij Edelkoort was Joffrey Moolhuizen, alias Joff, artistiek directeur. Hij nam in 2010 het stokje over van de Nederlandse mode-illustrator Pieter van 't Hoen, alias Piet Paris.

Arnhem Mode Biennale
LI EDELKOORT
Lidewij Edelkoort
Scroll down to read more